Werk

& Mediation Je vertelt.
Je luistert.
Je komt er samen uit.
Je kunt weer verder.

Werk

Ineens krijg je slechte beoordelingen. Je bent bang straks op straat te staan. Je hoort kritiek die je niet kunt plaatsen. Je hebt het toch altijd prima gedaan? En hard gewerkt? En nu dreigt ontslag?! Je bent er ziek van en zit thuis. Je wilt het aanvechten. Want je voelt je miskend en tekortgedaan.

Je omgeving heeft er ook last van. Maar ze kunnen je niet helpen. Je maakt je zorgen. Financieel, over je toekomst. Hoe moet het verder? Want het werk gaf je zekerheid en structuur. En niet te vergeten sociale contacten. Wat moet je straks, zonder collega’s?

Snel een oplossing?

In zo’n onzekere situatie kan een mediator uitkomst bieden. Een mediator kan je helpen om snel tot een oplossing te komen.

  • De mediator zorgt voor veiligheid, daarbij komt niet zoals bij een rechtszaak je hele hebben en houden op straat te liggen.
  • In vertrouwelijke gesprekken kun je vertellen wat je op je hart hebt. Er is ruimte voor je frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing.

Een mediator helpt je om er samen weer uit te komen. Met bewezen resultaat.  En er is altijd een mediator bij jou in de buurt.

Kan mediation mij helpen?

Als je bij een arbeidsconflict kiest voor mediation kies je ook voor eigen verantwoordelijkheid.Als je daar niet op zit te wachten is mediation niet jouw weg.

Wanneer je zegt: ‘Ik wil zelf meepraten over mijn toekomst en de beslissing daarover niet aan mijn werkgever of aan de rechter overlaten,’ dan is mediation een serieuze optie.

Je komt elkaar vroeg of laat weer tegen

Veel mensen kiezen voor mediation omdat ze weten dat je elkaar vroeg of laat weer tegenkomt. Binnen het bedrijf of daarbuiten. Zeker als je hetzelfde vak blijft uitoefenen of in dezelfde branche werkzaam blijft. De wereld is klein, het is niet anders. Dan kun je maar beter het conflict onder ogen zien en er samen met je werkgever proberen uit te komen. Mediation helpt daarbij.

Bekijk ook:

De medewerker en de nieuwe manager

‘Ik werk hier al meer dan 25 jaar op de boekhouding. Inmiddels ook ‘s avonds en in de weekenden. Met hart en ziel. En nu ineens slechte beoordelingen?! Hoe harteloos kun je zijn tegen iemand die altijd zo trouw is aan het bedrijf?!’ Hans is inmiddels vier maanden ziek thuis. Wezenloos zit hij op de bank. De telefoon neemt hij niet op. Zijn vrouw en kinderen lijden mee. Op advies van de bedrijfsarts is een mediator ingeschakeld waar hij zijn hart lucht.

Lees verder Meer verhalen