Zakelijk

& Mediation Je vertelt.
Je luistert.
Je komt er samen uit.
Je kunt weer verder.

Zakelijk

Bij elke zakelijke samenwerking schuurt het wel eens tussen de partners. Meestal leidt dat niet tot onoplosbare problemen. Met behulp van vaste en vertrouwde adviseurs kom je er meestal wel uit.

Maar soms heb je hoog oplopende conflicten.Vaak als het gaat om strategische vragen.

  • Welke kant moet het op?
  • Organische groei, of overnames van andere bedrijven?
  • Of fusie met een concurrent?

Uiteenlopende persoonlijke ambities van de partners spelen dan een grote rol. Zeker bij familiebedrijven.

Een mediator helpt je om er samen weer uit te komen. Met bewezen resultaat.  En er is altijd een mediator bij jou in de buurt.

Kan mediation mij helpen?

Juridische procedures leiden vaak tot onnodige escalatie van de zaak en bieden geen voedingsbodem om op een creatieve manier naar oplossingen te zoeken.  Bovendien duren juridische procedures vaak lang en zijn ze kostbaar.

Bij mediation werk je – onder leiding van een onafhankelijke derde – zelf aan een oplossing waarbij de vertrouwelijkheid gewaarborgd blijft. De mediator faciliteert de gesprekken, bewaakt in overleg met beide partijen de agenda en houdt de voortgang in de gaten.

Bekijk ook:

De twee broers en het familiebedrijf

‘Ik wil minder gaan werken,’ zegt Arjan plompverloren. ‘En eigenlijk wil ik dat allang.’ Zijn broer Herman schrikt zichtbaar. En hij schrikt zo erg dat hij de mediator vraagt om het gesprek even te schorsen. Ze hadden samen een mediator ingeschakeld omdat de samenwerking steeds stroever verliep. Ze meden elkaar zelfs. Geen manier om samen het bedrijf te runnen dat ze van hun vader geërfd hadden.

Lees verder Meer verhalen